Webdesigner | Freelance webdesigner, SEO & UX = konvertering (2022)

Freelance webdesigner ≠ Kunstner

UX- webdesign handler bland andet om at gøre hverdagen nemmere og faktisk også sjovere for mennesker online. Dette ved at udvikle tjenester og produkter, som brugerne elsker og taler om, fordelene for virksomheden er så selvsagt også stigende. Jeg beskæftiger mig med UX- webdesign hver eneste dag som Freelance webdesigner. Jeg vil nu gerne forklare dig hvad jeg mener med dette, det færreste mennesker der ikke har med at gøre med webdesign til dagligt, ved nemlig ikke hvad UX-webdesign står for eller hvad det er.

En hjemmeside skal være æstetisk tiltalende for at have den mindste chance for at konkurrere med alle de andre eksisterende hjemmesider, der er derude. Men det betyder ikke, at en hjemmeside skal efterligne en form for kunst, en freelance webdesigner skal tage hensyn til, at en hjemmeside er noget, der også skal bruges.

Derfor bør en webdesigner gøre en hjemmeside æstetisk tiltalende, funktionel og brugervenlig. Disse tre faktorer er vigtige i udformningen af en hjemmeside eller webshop.
En rigtigt dygtig freelance webdesigner har stor viden og forstår UX-design.

Hvad er en UX- webdesigner? Og hvad laver en UX- webdesigner?

UX står for “User Experience”, dvs. En UX-webdesigner er en slags informationsarkitekt, der fremhæver rammerne for brugerne for at få det, de har brug for, når de f.eks. bruger en hjemmeside eller en webshops.

(Video) Web Design Best Practices: Learning the Basics

Arbejdet som UX-designer har mange facetter. For at imødekomme brugernes behov handler en del af jobbet om kortlægning og analyser. Det skal være en analyse af virksomhedens målgrupperne og deres behov. F.eks. En hjemmeside til et advokat skal nemlig ikke være opbygget på samme måde som en hjemmeside til en tandlænge.

Dette er for at – i harmoni med kunden – få så klart et billede som muligt af, hvad brugeren ønsker, og hvordan man skaber et produkt, der interagerer på den bedste måde med fremtidens brugere og købere. Som UX- webdesigner arbejder jeg med tests og prototyper. Målet med UX- webdesignet er at gøre brugerens interaktion så enkel og effektiv som overhovedet muligt.

Hvad står UI- webdesign for?

Når vi taler om UI så er det det visuelle dele af en hjemmeside vi fokuserer på, alt det en bruger integrerer med visuelt men også på en praktisk visuel måde – både digitalt og fysisk – såsom webshoppens menu, app’ens, layout, farverne på en hjemmeside, osv. En brugere på en hjemmeside har en generel forventning på hvordan en hjemmeside “bør” se ud f.eks. logo oppe i venstre hjørne og menu oppe til højre. Du tænker ikke over det, men når du kommer ind på en hjemmeside så læser du den i som et “Z”.

Man kan også på en lidt alternativ måse sige, at UI- webdesign er vejen der fører os til slutdestinationen, mens UX- webdesign er den følelse vi har når vi er ankommet.

Udbredelsen af internettet i erhvervslivet har bidraget til overførsel af information og kommunikation fra virksomheder til deres kunder. Der er altid nogen konkurrent, der er billigere, hurtigere eller mere synlig online. Derfor vil de virksomheder, der ikke kan formå at sætte kundeoplevelsen først, ikke kunne følge med og til sidst miste sine kunder til konkurrenterne. Dette er det sidste jeg som webdesigner København ønsker vil ske for mine kunder.

Jeg uddanner mig derfor løbende indenfor UX – webdesign gennem at følge med i digitale trende. Jeg har selvfølgelig også taget kurser i UX- webdesign. Min erfaring som både “SEO-ekspert” og UX- webdesigner København ved også at det kan være svært at få det hele til at hænge sammen i en perfekt enhed. Man bliver simpelheden nød til at prioritere, hvad er vigtigst UX- webdesign eller seo-optimering (Google). Det handler om at finde den bedste løsning og en god middelvej.

For eksempel har du brug for UX- webdesign til hjemmeside design, når du skal:

 • Innover dine kunder i nye digitale ydelser, der giver både kunde- og forretningsværdi
 • Forbedre en digital ydelse ud fra et brugervenligt perspektiv
 • Udvikle nye funktioner i dine eksisterende kundemødemiljøer
 • Find ud af, hvor der er potentiale til at opfylde et behov
 • Bedre forståelse af dine målgrupper for at kunne prioritere og optimere de rigtige områder

Kan jeg i et servicefag have gavn af at bruge en freelance webdesigner med speciale i UX?

UX- webdesign anvendes i alle brancher og til alle former for løsninger og brugeroplevelser. Du kan designe oplevelser til web, e-handel, apps, e-tjenester, betalingssystemer, intranet eller fysiske produkter som f.eks. håndværkerydelser.

Listen over anvendelser kan laves uendeligt lang, de eksempler som jeg nævnt er bare nogle få af mange. Hvad UX- webdesign i virkeligheden handler om er at kombinere virksomhedens forretningsmål med kundefordel ved at designe løsninger, der virkelig matcher folks behov, adfærd og drivkræfter. Dette gælder i alle brancher og også hvis du er håndværker og ønsker at telefonen skal ringe lidt oftere!

Som din Freelance webdesigner arbejder jeg sådan;

Et konkret eksempel på UX- webdesign

På tidspunktet udvikler jeg en hjemmeside for en eksklusiv tekstforfatter, hun har så travlt at hun på tidspunktet “kun” har behov af en lille info site, der styrker hendes brand og identitet som forfattere. Her fokuseres jeg mest på det visuelle udtryk, klassisk tema med rolig webdesign, plads nok til tekster, på hendes hjemmeside er det nemlig teksten som er i fokus.

(Video) 💜DESARROLLADOR WEB 🥊 vs 🥊 DISEÑADOR WEB 🦊 #pmfoxtechnologies

Jeg arbejder også med en låsesmed, for en låsesmed er det Alfa Omega at ligge øverst på Google og at have en landingside med et synlige “call-to-action”. Alt er gennemtænkt ind i miste detalje og skræddersyet efter hvilken branchen det handler om, hvor virksomhedens mål med sin hjemmeside, er det vigtigste. Som webdesigner København ved jeg at ingen virksomhed er ens, ikke heller dennes målgruppe samt formålet med webdesignet på hjemmesiden.

Som webdesigner København starter jeg altid med dig eller din virksomhed først

For at forstå, hvad der er godt eller dårligt UX- webdesign i din situation, starter jeg som webdesigner med at definere din organisations og dine kunders mål. Jeg udgår også fra det du vil opnå med dit køb af ny hjemmeside. Øget salg? Styrket brand? På samme måde skal du også forstå kundernes mål. Hvorfor vil de have kontakt til dig og din virksomhed? Hvilke oplysninger kigger de efter og hvilke behov har de?

Når jeg fundet ud af, hvad der virker og ikke fungerer i et kundemøde eller efter en research, er det nemt at innovere nye ydelser eller funktioner, der opfylder dine mål. De nye løsninger kan derefter prioriteres, designes, detaljeret og udvikles – og derefter udrulles. Mersalg bliver også nemmere via hjemmesiden, for virksomheden.

Opskrift på vellykket UI- webdesign og UX- webdesign vedrørende hjemmeside design

UI- webdesign og UX- webdesign indeholder sammen flere forskellige dele, såsom visuelt webdesign, interaktionsdesign, grafik, tilgængelighed eller informationsarkitektur. Som din personlige webdesigner København lægger jeg stor vægt på “brugerforskning” i mine opgaver. Min lange erfaring indenfor markedsføring og salg ved, at det kan betale sig.

Søger du en freelance webdesigner, som også kan sit SEO?

Udover at jeg har stor kendskab omkring UI- og UX- webdesign så er jeg meget bevist om at intet nytter hvis man ikke har nogle besøgende på sin hjemmeside. Derfor har jeg brugt meget tid på at finde ud af hvordan jeg skaffer kunder til disse virksomheders flotte hjemmesider. Så at de får mest muligt ud af det nye webdesign.

Der findes mange muligheder at skabe trafik og kunder på til din hjemmeside på, du kan f.eks. lokke på de sociale medier eller så kan du fange de mest købeklare på Google, dvs. dem der leder efter dig. Men for at de skal finde dig så kræves det at du som mindst rangerer på side et. De færreste scroller nemlig videre til side to. For at opnå en placering på side et så har du to muligheder;

 1. Du køber Google Ads annoncer og betaler per. hver enkelt besøgende (klik)
 2. Du investerer i din hjemmeside eller webshop og arbejder selv eller hyrer en til at arbejde med SEO, f.eks. en freelance webdesigner som mig
 3. Eller hvorfor ikke, satse på begge dele

Hvordan kan en freelancer webdesigner hjælpe dig med SEO?

SEO, lyder måske svært og kryptisk for den der aldrig tidligere har arbejdet med SEO (søgemaskineoptimering). Men for at være helt ærlig SEO er supernemt når man vel lært sig alle principper og hvad der virker. Jeg lover dig; Du kan “nøjes” med at have en freelancer webdesigner til at stå for alt dit SEO og stadigt opnå fantastiske resultater. Faktum er at det er sjælden man ser de større webbureaues eller SEO-bureauers kunder højst oppe i Googles søgeresultater.

Hvis du vælger mig som din freelance seo specialist, er det fordel at bruge mig til forskel fra mange andre freelance SEO specialister, hvad jeg meder med dette, kan vi tage et personligt møde om.

Ofte stillede spørgsmål til mig som freelance webdesigner

Hvad er det bedste ved at arbejde som freelance webdesigner?

(Video) How to Convert Adobe XD file to PSD ? Within 1 minute

– Variationen i mine arbejdsdage. Jeg arbejder med flere forskellige kunder og opgaver og kommer til at møde kunder fra helt forskellige brancher, der har brugere med helt forskellige behov.

Hvordan kom du ind i den rolle, du har i dag?

– Det var min samlever Nicolai der skulle bruge en hjemmeside til sin låsesmed, Nicolai ansatte en grafiker til at udvikle hans hjemmeside. Hjemmesiden var superflot men levede ikke op til Nicolais forventninger, da den var sat op i et meget langsomt tema.

Det tog flere sekunder for hjemmesiden at downloade på mobil. AMP gjorde hjemmesiden hurtigere, men så virkede knappen med telefonnummeret ikke hvilket ikke er godt nok for en låsesmed. Det skal selvsagt være nemt for kunden at ringe og bestille en oplukning.

Da grafikeren ikke ville løse problemet med knappen, så begynde jeg selv at rode med det, siden den dag har jeg rodet med både hjemmesider og SEO og taget adskillige kurser i webdesign, SEO og SOME.

Hvad er mest udfordrende?

– At være freelance webdesigner er varieret, selvom at det hele mest sker foran en skærm og at man skal være fokuseret hele siden. Jeg har fået en masse tillid og ansvar, som er super sjovt, men også udfordrende, de to stykker hører sammen for mig.

Hvordan kan en arbejdsdag se ud for en freelance webdesigner?

Meget varierende udover at man sidder foran en skærm. I dag har jeg arbejdet på min egen hjemmeside og optimeret titel- og metatags på en hjemmeside, samt deltaget i et Zoom møde med en kunde.

Kræves det masser af kreativitet på arbejde som freelance webdesigner?

Som freelance webdesigner og SEO specialist, er arbejdet meget baseret på data, løsningerne er dog kreative. Hvilket jeg elsker, da jeg ser mig selv som et kreativt menneske.

Hvor lang tid tager det at få designet en hjemmeside, af en freelance webdesigner?

En hjemmeside op til 10 sider, tager mig ca. 2 uger at levere. Større hjemmesider, redesigns og webshops aftales intern.

Kan man mødes med dig, som freelance webdesigner?

Ja, selvfølgelig, jeg tilbyder indledende personlige møder så at vi kan forventningsafstemme personligt, hvis det ønskes, på Amager, der jeg har mit kontor. Ved store projekter så kommer jeg gerne ud til dig eller din virksomheds adresse i København og præsenterer hvad jeg kan gøre for dig, uforpligtigende.

Tager du dig kun af opgaver for erhvervskunder?

Nej, jeg udvikler også hjemmesider til private, som kan bruges f.eks. til bryllup eller en blog.

Hvad koster hjemmesidedesign, udviklet af en freelance webdesigner?

Prisen på at få en hjemmeside designet af en webdesigner ligger som regel mellem 3800;- op til 100 000;- kroner. Alt efter hvor mange sider du ønsker osv. Du kan indhente et fast tilbud eller se priser på min hjemmeside.

Hvad koster det at eje en hjemmeside?

Det der koster på månelig og årlig basis er din host, dit domæne, page builder og eventuelle plugins. Jag kan sørge for alt dette inkl. vedligeholdelse af din hjemmeside til en fordelagtig pris på 180 kr/måned, så er du helt fri fra stress.

Til sidst, jeg vil gerne give dig et tilbud på din webdesign opgave, udfyld formularen nederst så vender jeg tilbage med et uforpligtigende tilbud til dig.

FAQs

What are 3 skills needed to be a web designer? ›

Key skills for web designers
 • Imagination.
 • Creativity.
 • Patience.
 • Attention to detail.
 • Analytical skills.
 • Communication skills.
 • Technical ability.
 • Excellent IT skills.

Is web design a hard skill? ›

While technical skills are essential, the ideal web designer has a variety of soft skills to guarantee a successful project for the client company.

Do I need coding skills for web design? ›

Most web designers need at least some knowledge of basic programming languages, such as HTML, CSS, PHP, jQuery, JavaScript and Flash. Freelancers need more coding knowledge, while web designers employed with an agency will likely work on a team that includes programmers and graphic designers.

Do web designers need to know SEO? ›

SEO-Friendly Web Design Services

A web design company must understand the basic SEO principles to include in its web design approach to avoid creating a website that is not search engine friendly. SEO should be incorporated as part of the web design services process.

Is web designing easy? ›

Is web design easy? It might seem simple in the beginning because you can learn the basics of HTML & CSS in a few months. But as you advance in this industry, you may find it more challenging. You need to continuously learn new technology to keep pace with all the changes.

Is web design a good career? ›

Yes, Web Design is a good career. Not only are Web Designers currently in high demand by employers, the field is expected to grow by 27 percent by the year 2024. That demand will ensure salaries and job satisfaction remain high for Web Designers moving forward.

Can I learn web design on my own? ›

You can achieve anything if you put your mind to it, and learning web design on your own is not an exception. The resources you need are readily available online and in the market, but it is up to you to apply your knowledge and improve your skills further through constant practice and application.

What qualifications do I need to be a web designer? ›

Qualifications and Skills
 • Understanding of HTML, CSS and Javascript.
 • Basic knowledge of web programming and scripting languages.
 • Proficient skills in web design applications e.g Adobe Dreamweaver.
 • A creative and imaginative mindset.
 • Attention to detail and problem solving skills.

Does UI UX design require coding? ›

If you are considering getting into UX/UI design, you're probably wondering the same thing. The short answer is no. UX design does not require coding. Nonetheless, there are occasions where learning to code can give you a leg up on the competition.

Is web design a Good career 2022? ›

Unsurprisingly, web development is still a lucrative field in 2022. Companies continue to place great emphasis on hiring quality developers who understand the modern web tech stack.

Do web designers make good money? ›

The average web designer makes $49,000 - $90,000 per year, or about $23 - $43 per hour working full-time. By contrast, a freelancer can earn anywhere from $30 - $80 per hour. So if you're looking for some extra income, try side-hustling on the evenings and weekends while continuing to work your full-time job.

Which platform is best for SEO? ›

The best website builders for SEO IN DETAIL
 • Wix.
 • Squarespace.
 • Weebly.
 • DreamHost WP Website Builder.
 • WordPress.com.
11 Aug 2022

Is SEO a web developer? ›

SEO (or search engine optimization) is the practice of optimizing a website so that it ranks well on search engines. Website design is the design and creation of a website and all of its pages. If you put them together, SEO web design is the design and creation of a website that is optimized for search engines.

Is SEO part of web developer? ›

Web Development vs SEO: How Do They Work Together? SEO and web development aren't just equally important. Many aspects of web development can directly affect a site's SEO. In fact, SEO is part of building and running a successful website, so it's important that web developers keep this in mind as they work.

Can I learn web development in 1 month? ›

Web development bootcamps typically take 3-4 months to complete and teach all the skills you need to qualify for a web developer job. Learning web development from online courses could take anywhere from a single month to several years, depending on how much time you devote to your courses.

Can you learn web development in 3 months? ›

Three months is a good amount of time to have a good understanding of Web development. You won't be making groundbreaking projects by this time, but you will be able to make working websites. To be able to get the most out of your first three months, you can divide your learning journey into three parts.

Can I learn web development without laptop? ›

Unfortunately, it is not possible to properly learn coding without a laptop. More than 50% of developers get advice online at least once a day for their code, so without a laptop learning can be very difficult.

Is Google Web Designer free? ›

All at no cost. There is no cost to download or use Google Web Designer for your business.

Which language is best for web development? ›

Top 4 Backend Web Development Languages
 • Python. Python is one of the most powerful and best multi-purpose languages used for Web Development, as well as data analysis. ...
 • PHP. PHP is one of the best languages for Web Development. ...
 • Java. ...
 • C#

What is the easiest method of website design? ›

What is the easiest web design software? If you're looking for a very straightforward and smooth website building experience, you really can't go wrong with Weebly. Their editor is easy to use and very quick to get to grips with.

Is web developer a stressful job? ›

Web development is stressful. Like any other job, deadlines, clients, competition, and projects can all add to the stress for web developers. Managing things like release dates, updates, timelines, and more can help decrease the stress for web developers.

Does web design Have a Future? ›

So, does web design have a future? The answer is a big Yes! In fact, it's one of the fastest-growing digital sectors in the US and is likely to grow at an annualized growth rate of 4.4% in 2021 and beyond.

Is web designer in demand? ›

Overall employment of web developers and digital designers is projected to grow 23 percent from 2021 to 2031, much faster than the average for all occupations. About 21,800 openings for web developers and digital designers are projected each year, on average, over the decade.

How much money does a web designer make? ›

The Average Web Designer's Salary

On average, a web designer in the U.S. makes around $50,000 – $55,000 per year. The average hourly rate for a web designer is around $23-25 per hour.

Who earns more web designer or web developer? ›

Web developer salaries tend to be higher than web designer salaries primarily because of the coding skills of developers, which is highly valued in today's increasingly digital world.

How many hours do web designers work? ›

Hours and Environment

A web designer/developer normally works between 37 and 40 hours a week, 9am to 5.30pm, Monday to Friday. Additional hours may be required to meet deadlines, which could include evenings and weekends. It is possible to be self-employed and work from home.

How do I become a web designer with no experience? ›

The qualifications that you need to get a no experience web designer job typically include an associate or bachelor's degree in computer science, graphic design, web design, or web development. While in school, it's recommended to begin compiling your work into a digital portfolio of design examples.

Can I become a web designer without a degree? ›

Is it possible to become a web developer without a degree? Yes, in a nutshell, a Computer Science degree is no longer required to work in the web development industry. There are a variety of ways to learn to code, both online and offline.

What is required to be a web designer? ›

Web Designer Requirements:

A relevant diploma in a related field. Proficiency in graphic design software including Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, and other visual design tools. Proficiency in front-end development web programming languages such as HTML and CSS, JQuery, and JavaScript.

What skills do you need to create a website? ›

The 5 Essential Skills Required for Building an Effective Website
 • Graphic Design. The people who are great at graphic design have a mind for the visual elements that make up a site. ...
 • Content Creation. ...
 • Platform-Specific Development. ...
 • Search Engine Optimization. ...
 • Executive Producer.
5 Mar 2019

What do I need to become a web designer? ›

How to Become a Web Designer in Five Steps
 1. Learn web design theory.
 2. Learn key web design tools.
 3. Work on your own projects to develop your web design skills.
 4. Develop a portfolio to showcase your web design work.
 5. Apply to relevant web design jobs.

What skills do you need to be a web developer? ›

Key skills to be successful in web development include:
 • Computer literacy.
 • Strong numeracy skills.
 • Strong creative ability.
 • Attention to detail.
 • Strong communication skills.
 • Excellent problem-solving skills.
 • A logical approach to work.
 • The ability to explain technical matters clearly.

Can I learn web design on my own? ›

You can achieve anything if you put your mind to it, and learning web design on your own is not an exception. The resources you need are readily available online and in the market, but it is up to you to apply your knowledge and improve your skills further through constant practice and application.

Is web design a good career? ›

Yes, Web Design is a good career. Not only are Web Designers currently in high demand by employers, the field is expected to grow by 27 percent by the year 2024. That demand will ensure salaries and job satisfaction remain high for Web Designers moving forward.

How many hours does a web designer work? ›

A web designer/developer normally works between 37 and 40 hours a week, 9am to 5.30pm, Monday to Friday. Additional hours may be required to meet deadlines, which could include evenings and weekends. It is possible to be self-employed and work from home.

How do I become a successful Web developer? ›

7 Steps to Become a Professional Web Developer
 1. Choose a specialty. ...
 2. Acquire the needed programming language skill. ...
 3. Take on small projects and create your online portfolio. ...
 4. Be very patient in testing and debugging. ...
 5. Join a web developers' forum and interact. ...
 6. Learn from other websites. ...
 7. Practice!

How can I make a website without coding skills? ›

Top 11 best no-code website builder tools
 1. Wix. Wix is a no-code, cloud-based website builder tool. ...
 2. Bubble. It is one of the most advanced no-code website builder platforms. ...
 3. Webflow. Webflow empowers website designers to build customized and professional websites with no code. ...
 4. SquareSpace. ...
 5. WordPress. ...
 6. Weebly.
3 Dec 2021

How do I become a web designer without coding? ›

How to do web design without coding
 1. Hire a developer. Depending on the extent of your website project, the quickest way to design a website without having to code is to outsource it. ...
 2. Use WordPress and modify a theme. ...
 3. Use a WYSIWYG editor. ...
 4. Try Webflow.

What degree is good for web design? ›

A degree in graphic design, multimedia design, or a related field may be the best degree option for web design. Additionally, students may want to consider learning software development, various web design tools, and how to code.

How do I become a web designer with no experience? ›

The qualifications that you need to get a no experience web designer job typically include an associate or bachelor's degree in computer science, graphic design, web design, or web development. While in school, it's recommended to begin compiling your work into a digital portfolio of design examples.

How many years does it take to become a web developer? ›

How Long Does It Take to Become a Web Developer? Pursuing a college degree in web development, computer science, or computer programming takes 2-4 years, depending on whether you get an associate degree or a bachelor's degree.

Is web development in demand 2022? ›

Unsurprisingly, web development is still a lucrative field in 2022. Companies continue to place great emphasis on hiring quality developers who understand the modern web tech stack.

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 10/06/2022

Views: 5485

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.