HMC IT Traineeship - Werken bij Haaglanden MC (2023)

Ga jij binnenkort afstuderen of ben jij net klaar? Wil jij verder in IT maar weet je nog niet precies welke richting bij jou past? Lees snel verder!

Met het IT traineeship van HMC bieden wij je een mooie kans. Wij leiden je verder op én stomen je klaar voor de werkvloer. Wil jij snel de nieuwste technieken leren en erkende certificaten halen om succesvol te zijn binnen IT? Wil je gecombineerd leren en ervaring opdoen in de praktijk? Wellicht is het HMC IT Traineeship iets voor jou.Heb je nog geen HBO opleiding afgerond? Via HMC bieden wij je ook de kans om aansluitend een HBO Associate Degree IT te behalen.

Wij helpen je verder ontwikkelen én bieden je een mooie plek om werkervaring op te doen en je wordt er nog eens voor betaald ook. Als jij iets wilt betekenen voor de gezondheidszorg in regio Haaglanden én wilt groeien als ICT-er ben je bij HMC aan het juiste adres.

Waarom een IT traineeship? Wij geven je zes redenen.De nieuwste skills leren op het gebied van IT. Belangrijke certificaten halen.Persoonlijke groei dankzij intensieve coaching.Samenwerken met ervaren collega’s.Geen kosten, wél salaris.Op kosten van HMC krijg je óók de kans om een HBO Associate Degree te behalen.

Interesse? Solliciteer direct! Wil je meer weten over het HMC IT Traineeship, bekijk dan deze pagina.

Wat ga je doen?

Hoe ziet het HMC IT Traineeship er uit?
Het HMC IT Traineeship heeft een duur van (tenminste) twee jaar waarin je in totaal 2 tot maximaal 4 stageperiodes doorloopt binnen de functionele en technische teams van HMC.
Jouw standplaats is de ICT Servicedesk waar je vanaf dag 1 al aan de slag gaat als ICT Servicebeheerder. In deze rol kun je tussen de zorg en de techniek manoeuvreren en het ziekenhuis en alle IT afdelingen meteen goed leren kennen.

Wij zorgen voor jouw vakkennis! Je leert in rap tempo de nieuwste technieken en haalt erkende certificaten. Zo leer je écht wat je nodig hebt om succesvol te zijn binnen IT. Met alleen vakkennis kom je er natuurlijk niet. De rest leren wij jou in de praktijk. Van helder communiceren, verwachtingen leren managen, tot sterk(er) in je schoenen staan, jouw persoonlijke coach daagt je uit, denkt met je mee en helpt jou groeien binnen IT én binnen HMC.

Wekelijks investeer je minstens 8 uur in jouw ontwikkeling door het volgen van verschillende trainingen. Dit zijn trainingen die je helpen om je technische competenties en je softskills (verder) te ontwikkelen. De opgedane kennis kun je direct toepassen in opdrachten en tijdens jouw werkzaamheden binnen de ICT Servicedesk.

In het tweede jaar helpen wij je gericht om een weloverwogen keuze te maken om naar de functie door te groeien die bij jou past. Er zullen gedurende het traineeship minimaal 2 en maximaal 4 stageperiodes met jou afgestemd worden binnen de functionele en technische teams van HMC, zoals bijvoorbeeld de afdeling Functioneel Beheer, de afdeling Server & Storage, de afdeling Business Applications of de afdeling Informatiebeveiliging & Privacy.

Heb je een MBO-opleiding afgerond? Wij verlengen jouw traineeship in dit geval met 2 jaar en bieden je aansluitend de kans om (op kosten van HMC) een HBO Associate Degree te behalen. Deze kans wil je toch niet missen?
Voorbeelden van trainingen die je kunt volgen gedurende het traineeship:

 • ITIL
 • Prince 2
 • Scrum master
 • Projectmatig creëren
 • BiSL
 • TOPdesk
 • Microsoft basis certificaten

Hoe ziet een dag van een ICT Servicebeheerder er uit?
Omdat je direct als ICT Servicebeheerder aan de slag gaat vertellen we je graag meer over je werkzaamheden daar.

Als ICT Servicebeheerder bij HMC ben je vraagbaak en aanspreekpunt op het gebied van alle IT gerelateerde vragen van jouw collega’s. Je start jouw dag met een kop koffie en checkt op het scherm alvast even hoeveel meldingen er nog open staan en al zijn afgehandeld. Van makkelijke vraag tot moeilijke vraag, jij geeft (samen met jouw collega’s) duidelijk antwoord en weet de verwachtingen hierbij natuurlijk goed te managen.

Alle storingen op het gebied van software-, hardware- en telematica (1e lijn) registreer je én los je op. Je bewaakt de geregistreerde meldingen en de opvolging hiervan en zet eventuele tweedelijns incidenten en wensen door naar de afdeling Centraal Functioneel Beheer. Je draait je hand niet om voor het installeren van software, hardware en/of telematica en geeft vol enthousiasme instructies aan eindgebruikers over het gebruik hiervan. Als ICT Servicebeheerder heb je contact met alle afdelingen van het ziekenhuis en help je om de dienstverlening en werkprocessen te optimaliseren. Je levert een grote technologische bijdrage aan het verbeteren van de zorg én kunt jouw opgedane IT kennis direct in de praktijk toepassen. Twee vliegen in één klap.

Wat vragen wij van jou?

Aan de slag bij HMC
Wat werken bij HMC zo leuk maakt? Geen dag is bij ons hetzelfde.
En hoe gaaf is het dat je vanuit jouw expertise in de meest dankbare werkomgeving van de arbeidsmarkt kan werken, namelijk in ons ziekenhuis! Waar wij continue goede en innovatieve zorg leveren die toegankelijk en betrouwbaar is én blijft voor onze patiënten. En naast het feit dat we een passend salaris kunnen bieden, we investeren in jouw ontwikkeling en daarnaast vaste extra’s kennen zoals een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering, kun je hieronder lezen wat wij jou nóg meer kunnen bieden.

Het HMC IT traineeship past bij jou als je jezelf herkent in onderstaand profiel:

 • Voor het HMC IT traineeship is minimaal een afgeronde IT-gerichte MBO4 of HBO opleiding vereist óf 3 jaar IT werkervaring gecombineerd met een andere vooropleiding op minimaal MBO4 niveau;
 • Je bent beschikbaar vanaf september 2023 (of kort daarna);
 • Je hebt lef en je durft uit je comfort zone te stappen. Jouw werkhouding is positief en leergierig. Je kunt je eigen leerproces vormgeven en ziet toe op je eigen persoonlijke ontwikkeling. Reflecterend vermogen is hierbij onmisbaar;
 • Je bent nieuwsgierig en je wilt jezelf ontwikkelen en breed oriënteren binnen IT;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en houdt het hoofd koel, ook in hectische situaties.
  Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag)

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt een contract voor twee jaar, op basis van 36uur per week;
 • Als je een MBO4 opleiding hebt afgerond investeren we graag in jouw opleiding. In jouw geval duurt het traineeship in totaal 4 jaar. Wij bieden je namelijk de kans om een (deeltijd) Associate Degree IT af te ronden op kosten van HMC. Na afronding van jouw opleiding hopen we jou een passende plek binnen onze organisatie te bieden;
 • Als je een HBO opleiding hebt afgerond duurt jouw traineeship bij ons (minstens) 2 jaar. Wij zien dit traineeship als een investering in jou en HMC en hopen jou na afloop een passende plek binnen onze organisatie te bieden;
 • Daar hoort natuurlijk een salaris bij! Dit is, op basis van 36 uur en tijdens jouw traineeship, een bruto jaarsalaris van maximaal€ 46.319,28(FWG40). Dit is inclusief een jaarlijkse vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van beide 8,33%. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om vrije uren op te bouwen met je bereikbaarheidsdiensten conform CAO Ziekenhuizen;
 • Woon jij 10 kilometer of verder van je toekomstige standplaats bij HMC af? Dan ontvang jij een volledige OV vergoeding, tot een afstand van 70 kilometer;
 • Bij HMC vinden wij een prettige balans tussen werk- en privé net als jij heel belangrijk. Wij willen onze medewerkers faciliteren om meer eigen regie te hebben over het rooster;
 • Daarnaast bieden we vanuit onze HR-afdeling verschillende initiatieven om jou gezond en vitaal te houden;
 • Interessante extra's,zoals: korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie, voor kinderopvang in de buurt;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conformCAO Ziekenhuizen.

Cluster I&A
Als HMC IT Trainee wordt je onderdeel van het cluster Informatisering & Automatisering (I&A) dat bestaat uit circa 100 eigen en een tiental externe medewerkers. Jij gaat aan de slag binnen het team ICT Servicebeheer dat bestaat uit 12 enthousiaste collega’s. Er starten per jaar ongeveer 5 IT trainees.

HMC, zorg met liefde en lef

Zorg is aandacht. In HMC kijken we met en door de ogen van de patiënt. We helpen iedere patiënt op de manier die bij hem of haar past. Innovatie, gastvrijheid en samenwerking dragen bij aan het realiseren van onze missie.

We zijn hét stadsziekenhuis voor de Haagse regio, met een compleet zorgaanbod. Als topklinisch opleidingsziekenhuis heeft HMC vele expertises in huis en we bieden in verschillende centra en samenwerkingen gespecialiseerde zorg aan. Onze speerpunten zijn ons Traumacentrum en Neurocentrum. In ons HMC Kankercentrum bieden we topklinische kankerzorg.

Meer informatie over HMC vind je op www.haaglandenmc.nl.

Interesse in deze vacature?

Solliciteer of neem contact met ons op!

Geef jij jouw carrière een plus? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Heb je inhoudelijkevragen dan kun je contactopnemen met Kevin Wouters (Coördinator ICT Servicedesk), via telefoonnummer088 979 1106 of via k.wouters@haaglandenmc.nl
Voor vragen over de procedure, stuur een WhatsApp bericht of bel naar Esther van Bellen (Adviseur Werving) via telefoonnummer: 06 22 47 38 76.
Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature via:

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 02/07/2023

Views: 5339

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.