Geld verdienen als copywriter? Zo verdien je geld met tekstschrijven! - Affiliate Verdienen (2023)

Geld verdienen met online schrijven. Voor velen klinkt dit misschien als de ideale droombaan. 's Ochtends klap je je laptop open, pak je een kop koffie en begin je te sms'en vanuit huis of waar je maar wilt. Het maakt niet uit wanneer je begint of waar je werkt, je verdient je geld volledig online. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is een carrière als copywriter wellicht iets voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op online geld verdienen als copywriter. Wat de werkzaamheden precies zijn en hoe u het beste te werk kunt gaan, leest u hier.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Wat is een tekstschrijver precies?

Als copywriter is het schrijven van reclameteksten jouw hoofdtaak. Het doel van een copywriter is het schrijven van reclameteksten die de klant aanzetten tot een bepaalde actie. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van advertenties, folders, nieuwsbrieven of advertenties. De taken kunnen heel verschillend zijn, aangezien je voor een grote commercial schrijft en voor een kleiner bedrijf. Het hangt ook af van je eigen ervaringen, interesses en persoonlijke voorkeuren. Copywriters en copywriters worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil tussen deze twee is dat een copywriter zich meer richt op het commerciële aspect. Het is daarom belangrijk dat de tekst goed vindbaar is in zoekmachines en aantrekkelijk genoeg voor de consument. Een copywriter daarentegen richt zich meer op het schrijven van een goed onderbouwde tekst. Goed onderzoek is daar dan ook een belangrijk onderdeel van.

Freelance copywriter of in loondienst?

Een copywriter is meestal zzp'er, maar ook bedrijven zijn vaak op zoek naar een vaste copywriter. Het is maar net wat je zelf leuk vindt. Als zzp'er neem je zelf opdrachten aan en als je voor een bedrijf werkt, krijg je de opdrachten van je werkgever. Beide hebben hun voor- en nadelen. Dit geeft je meer vrijheid als freelance tekstschrijver. U bepaalt zelf welke bestellingen u accepteert of niet. Bent u geïnteresseerd in een specifieke branche? Dan zou je je daarin kunnen specialiseren en alleen banen accepteren die in dit gebied liggen. Daarnaast heb je als freelance copywriter de vrijheid om je eigen tijden in te delen. Schrijf je de teksten 's avonds laat? Het maakt niet uit, als het maar gedaan wordt. Een ingehuurde copywriter zal iets minder vrijheid hebben. Je hebt immers een werkgever die verwacht dat je op tijd begint. U hoeft echter niet zelf naar taken te zoeken. Zeker als beginnende copywriter is dit een ideale oplossing. Hierdoor krijg je ervaring in het schrijven van teksten en kun je deze ervaring later op elk moment gebruiken. Daarnaast heb je meer zekerheid als het gaat om de financiële situatie. Je bent niet per se afhankelijk van opdrachten, want als onderdeel van een dienstverband krijg je alleen betaald voor de gewerkte dagen.

Welke voordelen biedt een baan als copywriter mij?

Werken als copywriter biedt veel voordelen. Wil je weten wat dat is? We hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

afwisselend werk

Als je als copywriter online geld wilt verdienen, heb je vaak een heel afwisselende baan voor je. De onderwerpen waarover je schrijft zijn vaak divers. Zo schrijf je de ene dag over de beste fitnessapparatuur en de andere dag over de beste reisbestemmingen. Zo leer je veel over de wereld om je heen en verdiep je je in verschillende onderwerpen.

Druk je creativiteit uit

Schrijven is een creatief beroep. Natuurlijk heb je vaak een specifieke taak waar je je aan moet houden, maar enige creativiteit is vereist. Je kunt de woorden vormen zoals je wilt. Voor de creatievelingen onder ons klinkt dit zeker als een leuke uitdaging.

verbetering van vaardigheden

Met dagelijkse bezigheid met het schrijven van teksten zullen je vaardigheden snel verbeteren. Je leert hoe je de woorden het beste kunt vormen en wat werkt en wat niet. Daarnaast krijg je regelmatig feedback van klanten, wat ook helpt om je vaardigheden te verbeteren.

Geen opleiding vereist

Natuurlijk is het een pré als je een journalistieke of commerciële opleiding hebt genoten, maar je hebt niet per se een specifieke opleiding nodig om geld te verdienen als copywriter. Het draait allemaal om je schrijfvaardigheid en daarom is dit soort online werk geschikt voor iedereen die dat wil.

Hoeveel verdient een Copywriter?

Als copywriter lopen de inkomsten sterk uiteen. Hoeveel u verdient hangt natuurlijk af van verschillende factoren. ben je een beginner Dan verdien je minder dan iemand met jarenlange ervaring. Over het algemeen verdient een copywriter in Nederland gemiddeld 3.105 euro bruto per maand. Werk je voor grote bedrijven? Dan kan het salaris in no time omhoog schieten.

Hoe verdien je geld als tekstschrijver?

Geld verdienen als copywriter is geen toeval. De taken komen niet op je af en zeker niet aan het begin van je carrière. Er zijn echter een aantal stappen die u kunt doorlopen als u inkomsten wilt genereren. Benieuwd hoe je dit precies doet? Doorloop de volgende stappen.

Stap 1: Doe ervaring op

De allereerste stap is om ervaring op dit gebied op te doen. Misschien heb je al een eerste ervaring opgedaan door het volgen van een stage. Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen en schrijven. Als beginner is het lastig om precies te weten waar je ervaring kunt opdoen. Als u door een werkgever wilt worden aangenomen, kunt u zoeken naar marketingorganisaties of andere bedrijven die op zoek zijn naar copywriters. Direct aan de slag als freelancer en zelf je tijd indelen? Aanmelden kan via verschillende websites. Denk aan sites als: Freelancer.com, Upwork.com, Sitedeals.nl en Fiverr.com. Dat is vrij eenvoudig. U maakt een account aan en kunt beginnen met het aanbieden van uw diensten. Zo doe je direct ervaring op in het omgaan met klanten en het schrijven van teksten. Houd er rekening mee dat je als freelancer een IHK-nummer moet hebben.

Stap 2: Start je eigen website

Heb je al ervaring met het schrijven van teksten? U kunt dan een website of blog opzetten waar u uw diensten aanbiedt aan potentiële klanten. Toon wat van je eerdere werk op de site, zodat de klant precies kan zien wat je schrijfstijl is. Daarnaast bepaal je ook zelf je tarieven en kun je deze ook op de website specificeren.

Stap 3: Diensten aanbieden via sociale media

Ben jij een echte social media liefhebber? Sociale media zijn een uitstekende manier om uw diensten te promoten. Laat de wereld zien wie je bent en waarvoor je schrijft. Creëer aantrekkelijke inhoud en gebruik advertentieteksten. Zo trek je ook klanten aan die bestellingen kunnen plaatsen. Je kunt jezelf ook aanbieden als copywriter via websites als SiteDeals.nl en TextBroker.nl.

Stap 4: Genoeg ervaren? Workshops geven

Heb jij al veel ervaring als copywriter? Ook kun je geld verdienen door je kennis te delen. Er zijn veel mensen die graag een baan op afstand willen hebben, vooral in deze tijd. Met jouw kennis en ervaring weet jij wellicht anderen te inspireren. Dus geef workshops of start je eigen cursus. Je kunt hier ook online geld verdienen.

Hoe word je een goede tekstschrijver

Nu je weet hoe je als copywriter online geld kunt verdienen, moet je nieuwsgierig zijn naar hoe je een goede copywriter kunt worden. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen als je aan de slag wilt als copywriter.

1. Leer hoe de markt werkt

Allereerst is het belangrijk dat je begrijpt hoe de markt werkt. De wereld van het internet evolueert en het gaat sneller dan je zou denken. Volg daarom de laatste trends, verdiep je in SEO en zet zelf social media in.

2. Ken je eigen kwaliteiten

In feite is dit belangrijk voor elk werk dat u doet. Om jezelf naar de buitenwereld te kunnen presenteren, is het belangrijk om je eigen sterke punten te kennen. Als copywriter moet je je daarom regelmatig presenteren aan potentiële klanten. Weet waar je voor staat en waar je goed in bent.

3. Gevoel voor taal is belangrijk

Dit klinkt misschien heel logisch, maar het is alleen maar waar. Als je als copywriter online geld wilt verdienen, is het enorm belangrijk dat je gevoel voor taal hebt. Heb je problemen met spelling en grammatica? Zorg dan dat je je kennis bijspijkert.

4. Kritiek accepteren hoort erbij

Iedereen heeft een andere smaak en dat geldt ook voor de teksten die je schrijft. De een vindt het heel goed wat je schrijft, terwijl de ander het vanuit een heel ander perspectief bekijkt. Het is daarom belangrijk dat je leert omgaan met kritiek. Daarom zul je door de jaren heen kritiek moeten accepteren, hoe ervaren je ook bent. Mensen hebben hun voorkeuren en verwachtingen en deze zijn voor iedereen anders.

5. Kies een specialisatie

Om een ​​goede copywriter te worden, is het goed om je te specialiseren. Zo zorg je ervoor dat je uniek bent en dat is wat mensen van je willen zien. Heb je een passie voor reizen? Dan kun je je specialiseren in bijvoorbeeld reizen.

6. Leer omgaan met deadlines

Leren omgaan met deadlines is erg belangrijk. U spreekt met de klant een bepaalde deadline af en het is dus noodzakelijk om deze na te leven. De klant is immers degene die je betaalt en verwacht dat je levert waar ze om vragen. Wat als je er echt niet uitkomt? Dan is het belangrijk om dit goed te communiceren naar de klant.

7. Geef niet op!

Elk begin is moeilijk en dat geldt ook voor een carrière als copywriter. Het is niet mogelijk om vanaf de eerste dag de beste copywriter te zijn en veel geld te verdienen. In het begin verdien je vaak minder dan verwacht en moet je tellertjes opschrijven voordat je resultaat ziet. Zoals met alles, is de sleutel tot succes als copywriter om door te gaan. Houd je doel voor ogen en je zult het uiteindelijk bereiken. Zolang je maar in jezelf gelooft

Diploma

Heb je een talenknobbel, ben je creatief en wil je online geld verdienen? Dan is een baan als copywriter geen slechte keuze. Bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen om teksten voor hen te schrijven. Het is echter belangrijk dat u duidelijk weet wat u precies wilt. Wil je in loondienst of werk je liever als freelancer? Daarnaast is het belangrijk dat je om kunt gaan met deadlines en kritiek. Als copywriter heb je echter zeer afwisselende taken en kun je je creativiteit de vrije loop laten. Je schrijft tenslotte voor een breed scala aan onderwerpen en leert daarbij veel. Het belangrijkste is dat je niet opgeeft. Heb je een doel om online geld te verdienen met schrijven? Houd je doel voor ogen en je zult slagen. Jacko Meijaard Ik help mensen geld te verdienen op internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik zien wat werkt en wat niet. Je weet dus precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, zowel op deze website als in webinars en seminars. Bekijk hier mijn cursus affiliate marketing, waarin je stap voor stap ontdekt hoe je (veel) geld kunt verdienen op internet.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 17/06/2023

Views: 5329

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.